Werknemer

Recharge helpt jou een nieuwe start te maken!

Het zal je maar overkomen. Door overbelasting, letsel of ziekte kun je langere tijd niet werken. Dagen worden weken, weken worden maanden. En dan? Kun je terug naar je huidige werkgever? Past je oude baan nog wel bij je? Hoe denken je collega’s en je werkgever over jouw afwezigheid? Kan jouw thuissituatie omgaan met jouw ziekte, letsel of moeilijk uit te leggen gezondheidsklacht? Juist dat laatste is waar Recharge bijzonder goed in is.

Talloze vragen komen er op je af wanneer je langdurige gezondheidsklachten hebt, zoals chronische vermoeidheid of pijn. Dit kan het gevolg zijn van een burn-out, een hersenletsel, post COVID, kanker of een andere ziekte. Psychische en lichamelijke klachten kunnen soms jaren duren. Maar je staat er gelukkig niet alleen voor, want de mensen van Recharge begrijpen jouw gezondheidsprobleem en zijn er voor je. Hoe Recharge mensen zoals jij helpt een nieuwe start te maken, lees je hier.

Marijn, 43 jaar, docent op een middelbare school

“Ik luister nu beter naar mijn lichaam”

Ik kwam bij Recharge terecht voor ergotherapie in verband met de nasleep van een ziekte. Het was heel fijn om dezelfde therapeut te kunnen houden toen mijn hulpvraag verschoof van ‘hoe kom ik mijn dagen door?’ naar ‘hoe zorg ik ervoor dat ik duurzaam kan terugkeren op mijn werk?’.

De begeleiding was heel persoonlijk. Wat niet werkte bij mij of alleen maar voor meer stress zorgde, werd snel geparkeerd voor een andere aanpak. De lijntjes waren kort, ook met mijn werkgever. Daardoor had ik het gevoel de regie te hebben over mijn re-integratie, terwijl er vanuit de begeleiding meegekeken werd of de stappen wel haalbaar waren. Doordat alle stappen beargumenteerd waren, is er vanuit mijn werkgever nooit een weerwoord of een harde nee gekomen.

Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Daarnaast kan ik beter inschatten wat de belasting van verschillende onderdelen van mijn werk is, en daardoor kan ik mijn werkzaamheden beter plannen. Ook voldoende rust/pauze inplannen is iets wat ik nu meer doe dan voorheen. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!

Inge, 37 jaar, doktersassistente

“Verder dan ik ooit had kunnen denken”

Ik kampte met lichamelijke en cognitieve klachten naar aanleiding van COVID. Dit had grote gevolgen voor mijn dagelijkse functioneren. In dat traject ben ik door Recharge heel goed begeleid. De ReAttach therapie hielp me vooruit, maar ik bleef aanlopen tegen het opbouwen van mijn werkzaamheden. Dit had ook te maken met de minder prettige begeleiding van de bedrijfsarts/consultant.

In overleg met mijn werkgever is besloten om een re-integratietraject te starten bij Recharge. Het fijne aan het traject was dat de coach/ergotherapeut is komen kijken op mijn werk en samen met mij en mijn werkgever een duidelijk plan heeft opgesteld. Haar advies sloot goed aan op de situatie op mijn werk en mijn persoonlijke mogelijkheden. De juiste begeleiding en handvatten dus. Ik ben nu al verder in mijn re-integratie dan ik eerder ooit had kunnen denken!

Wat klanten over Recharge zeggen

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.