Werkgever

Jouw personeel weer back in charge?

Een zieke medewerker kost je als werkgever gemiddeld €250 per dag. Je kunt zelfs tot 12 jaar lang verantwoordelijk zijn voor werk en inkomen van je werknemer. Dan tellen we daar het persoonlijk leed van een langdurig zieke medewerker nog niet eens bij op. Want achter elke uitgevallen werknemer zit een verhaal en een thuissituatie. De impact is fors, zeker wanneer gezondheidsklachten ingewikkelder zijn dan een gebroken been.

Hoe ga je als goed werkgever om met zo’n situatie als gezondheidsklachten vaag of complex zijn? Hoe krijg je helder wat er nodig is voor een succesvolle re-integratie? Welke mogelijkheden zijn er om een werknemer te laten terugkeren naar werk rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving? Dit is wat onze opdrachtgevers erover zeggen.

“Sterk in het persoonlijke begeleidingstraject”

Hans Pastoor, afdelingsleider Frits Philips Lyceum

Als leidinggevende heb ik wel eens te maken met langdurig verzuim van een medewerker. Omdat de oorzaak van het verzuim altijd zeer persoonlijk is, moeten de begeleiding en het begeleidingstraject dat ook zijn. Dat betekent dus maatwerk en daar is Recharge sterk in.

Samen met de medewerkers van Recharge heb ik altijd een ingang weten te vinden om mijn mensen op passende wijze te begeleiden. De samenwerking dan ook altijd als zeer prettig ervaren.

“Waardevol en in het belang van onze collega’s”

Rian Nendels, P&O adviseur Christiaan Huygens College

Via via hoorde ik over de diensten van Recharge. Met name vanwege de combinatie van ergotherapie en re-integratie was mijn interesse gewerkt. Na een kennismaking vonden we elkaar snel op het vlak van duurzame inzetbaarheid en professioneel handelen.

Inmiddels zijn we een aantal gezamenlijke spoor 1 en spoor 2 trajecten verder. De communicatie verloopt prettig en soepel. Er is altijd ruimte voor maatwerk, afgestemd op de collega waar het om gaat en inbreng vanuit de werkgever. Lastige re-integratietrajecten worden laagdrempeliger door de inzet van de specialisten van Recharge. We zien Recharge dan ook als een waardevolle aanbieder van interventies die we inzetten in het belang van onze collega’s.

“Korte lijnen voor optimaal resultaat”

Maarten van de Sande, bedrijfsarts

Ik heb meerdere malen samengewerkt met Recharge. Dit onder andere in cases waarbij mensen last hadden van PCS (post COVID klachten), maar ook na een doorgemaakt CVA (hersenbloeding/infarct). Er werd maatwerk geboden voor de werknemers. Wat ook erg prettig is, als medezorgverlener, is dat de lijnen kort zijn. Overleg en afstemming is altijd mogelijk. Hierdoor kun je samen een optimaal resultaat boeken voor de werknemers.

Wat klanten over Recharge zeggen

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.