Re-integratie begeleiding

Of je het nu re-integratieplan, Wet verbetering poortwachter of regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar noemt: iemand die langdurig uitvalt, moet weer aan het werk geholpen worden. Recharge helpt werkgever en werknemer bij een succesvolle re-integratie. In de eerste plaats zetten we in op de terugkeer van een werknemer naar de vertrouwde of aangepaste werkplek. Lukt dit niet, dan onderzoeken we de mogelijkheden van een aangepaste functie (eerste spoor). Of we ondersteunen een medewerker bij zijn overgang naar passend werk bij een andere werkgever (tweede spoor).

Terug naar werk dankzij een re-integratieaanpak op maat

Na een val op het hoofd krijgt de 35-jarige Joep te horen dat hij een hersenschudding heeft. Maanden na de val ervaart hij nog steeds klachten zoals concentratieproblemen, moeite met onthouden en een overgevoeligheid voor prikkels. In eerste instantie gaat Joep na een paar dagen ‘rust’ weer volledig aan de slag in zijn functie als adviseur van de gemeente. Maar na een aantal maanden valt hij volledig uit. Zijn werkgever schakelt onze re-integratiecoach in om hen bij te staan bij de terugkeer naar werk.

De re-integratiecoach gaat aan de slag met een werkplekonderzoek en stelt een werkhervattingsplan op. Hij constateert dat Joep snel overbelast raakt in een drukke (werk)omgeving en moeite heeft met nieuwe werkinstructies en het herkennen van zijn eigen grenzen.

De coach adviseert concrete mogelijkheden om de terugkeer in werk te bevorderen en implementeert een opbouw- en trainingsschema. Gefocust wordt op het benutten van kansen en duurzame oplossingen met een persoonlijke begeleiding van werknemer en werkgever. Inmiddels werkt Joep alweer geruime tijd zonder klachten in zijn eigen functie.

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.