Jobcoaching

Jobcoaching is waardevol wanneer een werknemer vastloopt en er een reëel risico is op uitval. Juist in het herkennen van complexe of vage klachten die de uitvoer van werk flink in de weg kunnen staan, zijn wij zeer ervaren. Met de juiste praktische begeleiding zorgen we ervoor dat een medewerker met nieuwe energie en vol vertrouwen weer meedraait. Jobcoaching kan ook worden ingezet als persoonlijk trainings- of inwerkprogramma om een werknemer te helpen zijn (nieuwe) werk of taken onder de knie te krijgen.

Verzuim voorkomen dankzij jobcoaching

Een 43-jarige verzorgende in een verpleeghuis kampt al tijden met fysieke gezondheidsklachten. Steeds vaker meldt ze zich meerdere dagen achter elkaar ziek. Haar leidinggevende en HR-coach maken zich zorgen en schakelen een jobcoach van Recharge in.

De jobcoach constateert dat de medewerker haar lichaam te zwaar belast en moeite heeft om rust te nemen, ook buiten werktijd. Hij adviseert over gewrichtsbescherming, ergonomische principes en de inzet van hulpmiddelen die de belasting verminderen. Daarnaast geeft hij de werknemer inzicht in haar (coping)gedrag en werkwijze. Dit leidt ertoe dat de verzorgende een passender werktempo gaat hanteren, lichaamssignalen beter herkent en hier adequaat op reageert. De werkgever is steeds betrokken in dit traject.

De zorgmedewerker ervaart nu minder fysieke klachten en weet beter hoe zij haar werk op een gezonde manier kan uitvoeren. Ze heeft zich niet meer ziekgemeld. Zowel werknemer en werkgever weten welke aandachtspunten er zijn en hoe zij hier de juiste aandacht voor kunnen (blijven) houden.

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.