Wat zijn de mogelijkheden van iemand die langere tijd uitgeschakeld was? En wat kun je verwachten van een werknemer met een chronische ziekte of letsel? Soms is het niet duidelijk voor werkgever én werknemer wat de arbeidscapaciteiten van iemand zijn, zowel lichamelijk als cognitief. Onderzoek door Recharge brengt duidelijk in kaart wat de potentie is van een medewerker. Zodat deze onder de juiste condities en met reële verwachtingen kan terugkeren op de werkvloer.
Arbeids diagnostisch onderzoek
Duidelijkheid over de arbeidsmogelijkheden na letsel
Een 28-jarige installateur van zonnepanelen raakt betrokken bij een verkeersongeval en houdt hier blijvend hersenletsel aan over. Hij is sneller vermoeid, kan moeilijker dingen onthouden en heeft een korter lontje. Vooral zijn omgeving merkt dat hij is veranderd. Daarnaast kan hij zijn linkerarm minder ver omhoog brengen. Sinds het ongeval heeft de installateur niet meer gewerkt en bestaat er onduidelijkheid over zijn mogelijkheden om nog (betaald) werk te verrichten.
Op verzoek van de werkgever onderzoekt Recharge door middel van praktische opdrachten en gestandaardiseerde testopdrachten wat de arbeidsbelastbaarheid van de werknemer is. Zowel op lichamelijk als op mentaal/cognitief vlak. Het arbeidsdiagnostisch onderzoek geeft duidelijkheid over welke mogelijkheden en beperkingen er zijn ten aanzien van het uitvoeren van betaald werk.
Het resultaat is een helder capaciteitenprofiel van de werknemer. Dit profiel helpt om de inzetbaarheid van de werknemer te beoordelen. De concrete arbeidsre-integratiemogelijkheden zijn nu duidelijk voor alle partijen, waardoor er een realistisch perspectief is.