Arbeids diagnostisch onderzoek

Wat zijn de mogelijkheden van iemand die langere tijd uitgeschakeld was? En wat kun je verwachten van een werknemer met een chronische ziekte of letsel? Soms is het niet duidelijk voor werkgever én werknemer wat de arbeidscapaciteiten van iemand zijn, zowel lichamelijk als cognitief. Onderzoek door Recharge brengt duidelijk in kaart wat de potentie is van een medewerker. Zodat deze onder de juiste condities en met reële verwachtingen kan terugkeren op de werkvloer.

Duidelijkheid over de arbeidsmogelijkheden na letsel

Een 28-jarige installateur van zonnepanelen raakt betrokken bij een verkeersongeval en houdt hier blijvend hersenletsel aan over. Hij is sneller vermoeid, kan moeilijker dingen onthouden en heeft een korter lontje. Vooral zijn omgeving merkt dat hij is veranderd. Daarnaast kan hij zijn linkerarm minder ver omhoog brengen. Sinds het ongeval heeft de installateur niet meer gewerkt en bestaat er onduidelijkheid over zijn mogelijkheden om nog (betaald) werk te verrichten.

Op verzoek van de werkgever onderzoekt Recharge door middel van praktische opdrachten en gestandaardiseerde testopdrachten wat de arbeidsbelastbaarheid van de werknemer is. Zowel op lichamelijk als op mentaal/cognitief vlak. Het arbeidsdiagnostisch onderzoek geeft duidelijkheid over welke mogelijkheden en beperkingen er zijn ten aanzien van het uitvoeren van betaald werk.

Het resultaat is een helder capaciteitenprofiel van de werknemer. Dit profiel helpt om de inzetbaarheid van de werknemer te beoordelen. De concrete arbeidsre-integratiemogelijkheden zijn nu duidelijk voor alle partijen, waardoor er een realistisch perspectief is.

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.