Diensten

Recharge re-integratie geeft duidelijkheid

Perspectief bieden aan werknemer en werkgever. Dat is wat je van een specialist in re-integratie mag verwachten. En dat is breder dan je denkt. Onze focus is het ondersteunen van werknemers met langdurige gezondheidsklachten. Dit zijn vaak klachten die niet meteen zichtbaar zijn, zoals vermoeidheid, overprikkeling, stress, pijn en concentratieproblemen als gevolg van een burn-out, hersenletsel of post COVID. Je kunt bij ons terecht voor re-integratiebegeleiding, jobcoaching, werkplekonderzoek en arbeidsdiagnostisch onderzoek.

Recharge adviseert en begeleidt werknemers en werkgevers in alle fasen van de re-integratie. Maar ook om uitval te voorkomen wanneer er sprake is van regelmatig of langdurig verzuim van de werknemer. We werken samen met professionele partijen, zoals arbodiensten en bedrijfsartsen, op het gebied van arbeid en recht, re-integratie en inkomen en ontwikkelingen met betrekking tot werk en sociale zekerheid.

Re-integratie begeleiding


Of je het nu re-integratieplan, Wet verbetering poortwachter of regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar noemt: iemand die langdurig uitvalt, moet weer aan het werk geholpen worden. Recharge helpt werkgever en werknemer bij een succesvolle re-integratie. In de eerste plaats zetten we in op de terugkeer van een werknemer naar de vertrouwde of aangepaste werkplek. Lukt dit niet, dan onderzoeken we de mogelijkheden van een andere functie (eerste spoor). Of we ondersteunen een medewerker bij zijn overgang naar passend werk bij een andere werkgever (tweede spoor).

Ontdek hoe we te werk gaan

Jobcoaching

Jobcoaching is waardevol wanneer een werknemer vastloopt en er een reëel risico is op uitval. Juist in het herkennen van complexe of vage klachten die de uitvoer van werk flink in de weg kunnen staan, zijn wij zeer ervaren. Met de juiste praktische begeleiding zorgen we ervoor dat een medewerker met nieuwe energie en vol vertrouwen weer meedraait. Jobcoaching kan ook worden ingezet als persoonlijk trainings- of inwerkprogramma om een werknemer te helpen zijn (nieuwe) werk of taken onder de knie te krijgen.

Lees hoe we dit doen

Werkplek onderzoek

Een goede werkplek is afgestemd op de werkzaamheden en de gebruiker. Het gaat daarbij om de fysieke plek, om de juiste werkhouding en om de overige werkomstandigheden. Pas als alles klopt, functioneert een werknemer optimaal. Tijdens een werkplekonderzoek nemen we al deze zaken onder de loep, sporen we risicofactoren moeiteloos op en geven we concrete verbetersuggesties. Een brede kijk als sleutel tot passende oplossingen.

 

Arbeids diagnostisch onderzoek

Wat zijn de mogelijkheden van iemand die langere tijd uitgeschakeld was? En wat kun je verwachten van een werknemer met een chronische ziekte of letsel? Soms is het niet duidelijk voor werkgever én werknemer wat de arbeidscapaciteiten van iemand zijn, zowel lichamelijk als cognitief. Onderzoek door Recharge brengt duidelijk in kaart wat de potentie is van een medewerker. Zodat deze onder de juiste condities en met reële verwachtingen kan terugkeren op de werkvloer.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Wat klanten over Recharge zeggen

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.