Coaching

thuiszorgmedewerkster met nek- en rugklachten

De 36-jarige mevrouw Peeters werkt met veel plezier 32 uur per week als verzorgende bij een thuiszorgorganisatie. Ze helpt vooral ouderen en chronisch zieken bij dagelijkse handelingen zoals het in en uit bed komen, wassen en aankleden en verzorgen van maaltijden. Enkele weken geleden heeft ze zich ziek moeten melden omdat ze door rug- en nekklachten niet meer in staat was te werken. Na enkele weken ‘rust’ zijn de klachten al flink afgenomen en mevrouw Peeters wil graag snel weer aan de slag. Haar leidinggevende en bedrijfsarts schakelen Arbeidsdiensten Van Bakel in om de verzuimperiode te begeleiden en mevrouw zo snel mogelijk gezond terug aan het werk te krijgen.

Onze adviseur brengt in kaart welke werkfactoren invloed hebben op het ontstaan en/of in stand houden van de gezondheidsklachten. Aan de hand van deze inventarisatie worden adviezen en aanbevelingen gegeven om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Het gaat daarbij vooral om de manier van werken. Mevrouw Peeters is namelijk erg gedreven en heeft hart voor haar cliënten, maar ze belast haar lichaam onnodig zwaar. Ze werkt bijvoorbeeld vaak in een ongunstige houding en neemt bijna tot geen pauze voor herstel. In overleg met werkgever en werknemer wordt een plan opgesteld dat gericht is op terugkeer naar het werk. De adviseur begeleidt en coacht mevrouw Peeters bij het toepassen van de adviezen. Het doel van dit traject is een balans vinden tussen de belasting en de belastbaarheid, het verminderen/wegnemen van de klachten, het tegengaan van langdurig verzuim en het voorkomen van herhaling van de klachten.

Na de begeleidingsperiode werkt mevrouw Peeters weer 32 uur en zijn de rug- en nekklachten verdwenen. Ze past de adviezen goed toe in haar werksituatie en voorkomt zo dat de klachten terugkeren.

Wat klanten over Recharge zeggen

Onze ervaring is dat het een zeer professionele, klantgerichte organisatie is die zijn beloftes waar maakt.
Stedelijk College Eindhoven
HR-medewerker
We hebben duidelijk inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van onze werknemer met hersenletsel betreffende zijn eigen werkzaamheden en mogelijkheden voor ander werk. We zijn goed tevreden over het resultaat!
J.A.H. Revenboer
Bedrijfsarts
Inzicht in de feitelijke belastbaarheid met toegepaste ergotherapeutische expertise geeft het beste startpunt voor succesvolle re-integratie.
Ruth Ravesteijn
Arbeidsdeskundige bij AD Jurist
Na werkplekonderzoek en gesprek met werknemer en leidinggevende hebben we een helder advies gekregen met concrete mogelijkheden om de inzetbaarheid te optimaliseren.
Kempenhaeghe
HR-medewerker
Het resultaat is dat ik nu weer volledig aan het werk ben. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren. Ik ben erg tevreden over de re-integratiecoaching en zou het iedereen aanbevelen!
Marijn
Docent op een middelbare school
Na een uitgebreid werkplekonderzoek werd snel duidelijk welke stappen er gezet moesten worden. Jullie hebben direct hulpmiddelen aangeboden en goed advies gegeven. We zijn zeer tevreden over het meedenken in oplossingen.
Nedi van Kampen
HR Manager bij ZZA Mozzarella
Ik heb goede en persoonlijke begeleiding gehad bij mijn WIA-traject. We hebben in mijn situatie het juiste resultaat behaald. Ik waardeer de begeleiding met een dikke 9!
Remko
werknemer
Door de juiste begeleiding in het juiste tempo, de goede dingen doen en leren accepteren. Dat zijn de belangrijke succesfactoren gebleken waarop onze collega nu weer dagelijks met plezier én energie aan het werk gaat. Dat is een fantastisch resultaat!
Werkgever over re-integratietraject
Goede empatische ondersteuning van onze medewerker met een ernstig progressief ziektebeeld. Resultaat: accurate rapportage, waardevolle bijdrage aan inzicht en acceptatieproces bij werknemer en de juiste ondersteuning bij IVA-aanvraag.
P. Rosenboom
HRM adviseur
Zeer tevreden over wijze van aanpak, verslaglegging en communicatie. Resultaat is ook goed: medewerkster werkt weer voor de volledige uren.
Sociale werkvoorziening

Recharge re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.